TechUP - Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Program Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi!

ATAP ANADOLU TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA PARKI SAN. TİC. A.Ş.
ATAP ANADOLU TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA PARKI SAN. TİC. A.Ş.
ATAP ANADOLU TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA PARKI SAN. TİC. A.Ş.
ATAP ANADOLU TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA PARKI SAN. TİC. A.Ş.
ATAP ANADOLU TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA PARKI SAN. TİC. A.Ş.
ATAP ANADOLU TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA PARKI SAN. TİC. A.Ş.

Detay Bilgileri

  • Kategori : Haber ve Duyurular
  • Ekleyen :
  • Tarih : 04 Mayıs 2018
  • Özet Bilgi :

TechUP - Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Program Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi!

TechUP – Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programın açılış toplantısı 3 Mayıs 2018, Perşembe günü saat: 10.30’da Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirildi. Toplantıya Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir ÇAKACAK, BEBKA Genel Sekreteri İsmail GERİM, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ali Savaş KOPARAL, ARİNKOM TTO Yöneticisi Mehmet Hakan DAĞ ve sektör temsilcileri katıldı.  

Ülkemizin binlerce yıllık medeniyet birikiminden aldığı ilhamla 2023 hedefleri ve 2071 vizyonu çerçevesinde yoluna devam etmekte olduğunu söyleyen Vali Çakacak, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı” açılış toplantısına hepiniz hoş geldiniz diyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Toplantının ilimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

“Ülkelerin gelecek adına koydukları hedefler onları tarih sahnesinde ya özne ya da nesne yapar. Türk milleti en binlerce yıllık tarihinde hep özne olmuş, tarihi ve medeniyetleri şekillendiren bir millet olmuştur.” diye konuşan Vali Çakacak, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

Ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşabilmemiz için “yenilikçi üretim; istikrarlı yüksek büyüme hedefleri doğrultusunda, rekabet gücümüzün artırılması, Ar-Ge, patent ve ileri teknoloji sektörlerinde ilerlenmesi, teknoloji yoğun ve katma değeri yüksek millî üretime geçilmesi” önem arz etmektedir.

 

Eskişehir’in rekabet gücü yüksek sektörleri “makine-metal sanayi, havacılık, raylı sistemler, gıda sanayi, seramik ve madencilikten” oluşmaktadır.

 

TÜİK 2017 dış ticaret verilerine göre Eskişehir’in dış ticaret fazlası verdiği görülmektedir. İlimiz, ülkemizde en fazla ihracat yapan 18. il olmuştur.

 

Eskişehir’de, sınai mülkiyet hakları göstergelerinde patent tescili öne çıkmaktadır. 2017 yılı verilerine göre Eskişehir 26 adet patent tescili ile Türkiye genelinde 10. sırada yer almaktadır. Mart 2018 sonu itibariyle 16 adet Ar-Ge merkezi ile Türkiye’de 9. sıradadır.

 

Bununla birlikte, Türkiye’nin ileri teknoloji ürünleri ihracatının toplam ihracat içerisindeki payı % 3,5 iken Eskişehir’in yüksek teknoloji ürünleri ihracatının toplam ihracat içerisindeki payı % 15’tir. Bu bağlamda Eskişehir, Türkiye’de ilk sırada bulunmaktadır. 

 

Tüm bu ve benzeri verilerin analiz edilmesi sonucunda BEBKA tarafından “Yatırım Destek Tanıtım Stratejisi ve Sonuç Odaklı Program” gibi strateji dokümanları oluşturulmuştur. Bu dokümanlarda Eskişehir’de Ar-Ge, yenilikçilik ve tasarım kültürünün yaygınlaştırılması ve ilde Ar-Ge ve yenilikçiliğe dayalı bir ekosistemin oluşturulması gereği ortaya konulmaktadır.

 

Eskişehir’de öncü sektörlerde girişimlerin artırılması, mevcut girişimlerin hızlandırıcı programlarla büyüme ve yatırım almaları önündeki engellerin giderilmesi gerekmektedir. Bu amaca hizmet etmek üzere Ajans tarafından TechUP Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı tasarlanmıştır.

TechUP; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve ARİNKOM TTO tarafından yürütülen ve Eskişehir’de faaliyet gösteren firmalara yönelik eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan bir hızlandırıcı programdır. Programda amaç, Eskişehir’de faaliyet gösterdiği alanda yenilikçi ve teknolojik bir ürünü/hizmeti olan; fakat söz konusu atılımı finansal kısıtlar veya tecrübe eksikliği gibi sebeplerle gerçekleştiremeyen 8 girişimcinin büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesi ve girişimcilerin yatırım yapılabilir hale getirilmesidir. Programın hedeflediği girişimciler geliştirdikleri teknoloji ile programa başvuru yapacaktır. Seçilen girişimciler, 4 ay sürecek eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan hızlandırıcı programa alınacak ve program sonunda düzenlenecek Demo Day (Yatırımcı-Girişimci Buluşması) ile yatırımcı karşısına çıkacaktır.


Programa; Eskişehir’de faaliyet gösteren yenilikçi ve teknolojik bir ürünü / hizmeti olan en az 3 ay önce kurulmuş tercihen ciro elde etmiş mentor desteği ile büyümek ve yatırım almak isteyen tüm teknoloji tabanlı firmalar başvuru yapabilecektir. Programa başvurular 18 Haziran 2018 tarihine kadar https://www.bebka.org.tr/Techup/eskisehir/ adresinden yapılacaktır. 


Konuşmaların ardından programa dahil olan girişimci firma temsilcilerine Vali Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan ve BEBKA Genel Sekreteri Gerim tarafından teşekkür plaketi verildi.

Alıntı:http://arinkom.anadolu.edu.tr

İlgili Dokümanlar

Diğer Haber ve Duyurular

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Zirvesi
22 Kasım 2023 Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Zirvesi
9-15 Ocak 2023 Enerji Verimliliği Haftası
10 Ocak 2023 9-15 Ocak 2023 Enerji Verimliliği Haftası
2022'de ATAP neler yaptı?
10 Ocak 2023 2022'de ATAP neler yaptı?
Teknokent Firmalarına İş Başvurusu
31 Ekim 2022 Teknokent Firmalarına İş Başvurusu
Hakem Havuzu Hakkında
23 Haziran 2022 Hakem Havuzu Hakkında
TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI 4. GÜN
22 Haziran 2022 TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI 4. GÜN
TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI 3. GÜN
21 Haziran 2022 TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI 3. GÜN
TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI 2. GÜN
20 Haziran 2022 TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI 2. GÜN
EDICtive Design Call Başvuruları Başladı!
17 Haziran 2022 EDICtive Design Call Başvuruları Başladı!
TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI
17 Haziran 2022 TEKNOPARK İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI