Teknoparkların iş birliğini ve bilgi paylaşımını artırmaya yönelik olarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde ikincisi düzenlenen, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı Elazığ'da yapıldı- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl
ELAZIĞ (AA) - Teknoparkların iş birliğini ve bilgi paylaşımını artırmaya yönelik olarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde ikincisi düzenlenen, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı Elazığ'da gerçekleştirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede 51'i faal olmak üzere, 64 Teknoloji Geliştirme Bölgesi bulunduğunu söyledi.
Teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan 4 bin firmada 33 bin Ar-Ge personeli olmak üzere, 41 bin 250 personel istihdam edildiği belirten Ar, bu firmaların bugüne kadar 30 binin üzerinde Ar-Ge projesi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
''Teknoparklarımız, ülkemiz Ar-Ge ve yenilik eko sisteminde teknoloji firmalarımızın teknolojiye giriş yaptığı, iş yapmayı öğrendiği, iş birliklerini geliştirdiği ve üniversitelerin birikimlerinden faydalandığı yerlerdir." diyen Ar, bu değerin her bir teknoloji geliştirme bölgesinin kendi çapında katkı ortaya koymasıyla mümkün olduğunu söyledi. Ar, "Zira teknoparklarımız teknolojik dönüşüm, değişim ve farkındalık için çok çeşitli etkinlikler düzenlemekte, üniversite sanayi iş birliğinin gelişmesi için çaba sarf etmekte, firmalara yönelik çok çeşitli sosyal aktiviteler ve organizasyonlar gerçekleştirmekte, topluma ve firmalarımıza teknolojiyi anlatmakta ve üniversitedeki teknolojiyi topluma transfer etmek için çaba sarf etmektedir." ifadesini kullandı.
Ar, düzenlenen koordinasyon toplantılarıyla teknoparklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini, teknoparkların geliştirilmesi için yapılması gerekli faaliyetlerin değerlendirilmesini ve uygulamada ortaya çıkan sorunlara ilişkin karşılıklı görüş alışverişlerinin yapılmasını hedeflediklerini bildirdi.
- ''Teknoparklar, bölgesel kalkınma konusunda değer yaratıyor''
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da akademisyenlerin bilgilerini pazara taşımaları ve ülke ekonomisine katma değer sağlamalarının teknoparklar sayesinde kolaylaştığını ifade etti.
Demirdağ, ''Teknoparklar, bölgesel kalkınma konusunda değer yaratarak, yetenekli insanların göçünü önleyerek önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. Teknoparklar güçlü bir üniversite ve iş dünyası ile etkileşim içinde olmadır.'' dedi.
Toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanlarıyla Teknoloji Geliştirme Bölgeleri genel müdürleri katıldı.
AA